5 par vi hepper på

liste / Katrine Sommer Boysen
Jublen vil ingen ende tage, når to elskende får hinanden alskens udfordringer til trods. Vi har fundet fem af de bedste romancer, som vi til evig tid vil heppe på. Lykkelige som ulykkelige.

Eva og Albert i 'Enough Said' (2013)

Nicole Holofcener borer en målrettet kniv i sit publikums hjerte i sin fine, premiereaktuelle romantiske komedie 'Enough Said', da det ser ud som om, at Eva og Albert ikke kan finde ud af det sammen. Eva (Julia Louis-Dreyfus) har nemlig delvist uforvarende, delvist kalkuleret forvildet sig ud i et venskab med sin nye kæreste Alberts (James Gandolfini i en glansrolle) snobbede ekskone. Og vi ved allesammen, hvad ekskonen mener om sin tidligere mand… Kemien mellem Gandolfini og Louis-Dreyfus er så sprudlende, at man ikke kan andet end at håbe, at de to får hinanden.

Ilsa og Rick i 'Casablanca' (1942)

"What about us?" "We'll always have Paris." Enough said, fristes man næsten til at sige, for hvis ikke Ilsa og Rick fra Michael Curtiz' udødelige 'Casablanca' hører hjemme på denne liste, hvem gør så. Historien om eksilamerikaneren Rick Blaine (Humphrey Bogart, der driver en fornem natklub i Casablanca i begyndelsen af anden verdenskrig og her møder sin tidligere flamme, den smukke, norske Ilsa Lund (Ingrid Bergman), kan de fleste nemlig i søvne. Men uanset hvor mange gange, man ser Curtiz' mesterværk, rammes man stadig af sorgen, når Ilsa tvinges om bord på flyet og dermed væk fra Rick.

Scarlett og Rhett i 'Borte med blæsten' (1939)

De kunne noget med romantikken i de halvgamle dage. Næste par på listen har også en del år på bagen, men det gør ikke deres episke kærlighedshistorie mindre fascinerende. Den nævenyttige southern belle Scarlett O'Hara (Vivien Leigh) er måske af og til så irriterende, at man godt kan forstå, at bejlerne udbryder "Frankly, my dear. I don't give a damn." Men kærlighedsintrigen mellem Scarlett og henholdsvis den ærbare Ashley (Leslie Howard) og den fyrige Rhett Butler (Clark Gable) er ikke til at stå for.

Hannah og Adam i 'Girls' (2012-)

Vi indrømmer, at der er et stykke vej fra grandios kærlighed i 'Borte med blæsten' til psykosex i Brooklyn anno lige nu. Alligevel har vi et ømt punkt for Hannah (Lena Dunham) og Adam (Adam Driver) i Lena Dunhams HBO-hit 'Girls'. Det kan godt være, at deres kærlighedshistorie er behæftet med prostitutionsfantasier, neuroser og mere eller mindre aparte præferencer, men det er svært ikke at holde med dem.

Harry og Sally i 'Da Harry mødte Sally' (1989)

"I'll have what she's having!" Jo tak, det ville vi allesammen efter at have set Meg Ryan i rollen som Sally simulere orgasme over for vennen Harry (Billy Crystal), som hun bestemt kun er interesseret i som ven. Den historie er ældre end andre folks børn, så helt uventet er det ikke, da de to finder sammen i Rob Reiners geniale rom com, der ikke mindst må takke Nora Ephrons vidunderlige manuskript for sin succes.