Close-Ups Emmy-forudsigelser

artikel / Tobias Bukkehave
Nu på mandag afgøres det, hvem der løber med priserne, når den amerikanske tv-branche fejrer sig selv ved årets Emmy-uddeling. Close-Up har i den anledning kigget lidt i krystalkuglen og giver her et bud på vinderne i de vigtigste kategorier (OPDATERET 26/8 med vinderne markeret i fed)

Bedste dramaserie 

De nominerede:

’Breaking Bad’

’Downton Abbey’

’Game of Thrones’

’House of Cards’

’Mad Men’

’True Detective’

Dramakategorien er virkelig åben i år. Fjerde sæson af ’Game of Thrones’ skilte vandene, men må alligevel siges at høre til blandt seriens bedste hidtil, hvorimod anden omgang af ’House of Cards’ ikke helt kunne holde niveauet fra debutsæsonen. Disse to serier og ’Downton Abbey’ holder generelt et meget højt niveau både visuelt og handlingsmæssigt, men fremstår alligevel ikke som sandsynlige vindere i kategorien. Både ’Breaking Bad’ og ’Mad Men’, der har adskillige sæsoner på bagen, afsluttes i år og har vundet prisen for bedste drama tidligere. ’Mad Men’ har dog mistet en del af sin indledningsvise popularitet, så derfor ligger ’Breaking Bad’ rigtig lunt i svinget i forhold til at vinde for andet år i træk. Kategoriens seriøse joker er den mesterlige ’True Detective’, og at den skulle kunne overhale ’Breaking Bad’ indenom er på ingen måde usandsynligt.

Den vinder: ’Breaking Bad’

Close-Ups vinder: ’True Detective’

 

Bedste mandlige hovedrolle i en dramaserie

De nominerede:

Bryan Cranston, ’Breaking Bad’

Woody Harrelson, ’True Detective’

Jeff Daniels, ’The Newsroom’

Kevin Spacey, ’House of Cards’

Jon Hamm, ’Mad Men’

Matthew McConaughey, ’True Detective’

Der er hverken vårharer eller letvægtere i denne kategori, og i år kan man virkelig tale om en giganternes kamp blandt de mandlige hovedroller. Cranston tog prisen sidste år, hvor Spacey måske skulle have have haft den, og Frank Underwood er altså ikke blevet bedre siden. Hvis vi dermed regner disse to for ude af topstriden, ligger den til McConaughey for sin forfriskende indsats som Rust Cohle. Især hvis ’True Detective’ ikke vinder for bedste drama. Skulle det gå sådan, så ville texaneren blive medlem af en meget eksklusiv klub for folk, der har vundet både en Emmy og en Oscar samme år.

Han vinder: Matthew McConaughey

Close-Ups vinder: Matthew McConaughey

 

Bedste kvindelige hovedrolle i en dramaserie

De nominerede:

Lizzy Caplan, ‘Masters of Sex’

Claire Danes, ‘Homeland’

Michelle Dockery, ‘Downton Abbey’

Juliana Marguiles, ‘The Good Wife’

Kerry Washington, ‘Scandal’

Robin Wright, ‘House of Cards’

Juliana Marguiles har fra start leveret en sin helt egen og vældig fine version af a woman scorned – figuren i advokatserien ’The Good Wife’. Claire Danes leverede endnu engang varen i den seneste sæson af ’Homeland’, men det er alligevel lidt som om, vi efterhånden har set nok til Carries mimrehage. Når dagen oprinder og slaget skal slås, er der dog nok ikke nogle af de to ovennævnte, der kan vinde over Robin Wright, som i anden sæson af ’House of Cards’ formåede at tillægge sin karakter Claire Underwood endnu et par nuancer.

Hun vinder: Robin Wright

Close-Ups vinder: Robin Wright (Men vi er også rigtig vilde med Juliana Marguiles)

 

Bedste komedieserie

De nominerede:

’The Big Bang Theory’

’Modern Family’

’Louie’

’Orange is the New Black’

’Silicon Valley’

’Veep’

På komediesiden er der også flere stærke kandidater i år, men feltet er alligevel ikke helt så interessant, som det vi ser på dramafronten. Det er som om, der mangler et nyskabende debutværk, der på samme måde som ’True Detective’ rusker op i det vante og blander kortene på ny. ’Louie’ er måske det mest originale show blandt de nominerede, mens ’Modern Family’ højst sandsynlig er det bedste og mest gennamarbejdede stykke håndværk. ’Orange is the New Black’ har hypen i ryggen og er independent-serien, der skal ind og vippe netværksmastodonten ’Modern family’, som har taget prisen de sidste fire år i træk, af pinden. Det bliver meget tæt mellem de to.

Den vinder: ’Modern Family’

Close-Ups vinder: ’Louie’

 

Bedste mandlige hovedrolle i en komedieserie

De nominerede:

Jim Parsons, ’The Big Bang Theory’

Don Cheadle, ‘House of Lies’

Louis CK, ’Louie’

Ricky Gervais, ’Derek’

Matt Leblanc, ’Episodes’

William H. Macy, ’Shameless’

De to etablerede Hollywood-skuespillere Don Cheadle og William H. Macy har begge gjort det glimrende på tv i år, og på samme måde har det været lækkert at se Ricky Gervais tilbage på skærmen i ’Derek’. Men enhver, der har stiftet nærmere bekendtskab med ’Louie’, ved, at Louis CK om nogen fortjener denne pris for sit rørende, vedkommende og urkomiske halvfiktive fyrre-plus-selvportræt. Der ligger så meget hjerteblod i den serie, og især hvis ’Louie’ ikke vinder for bedste komedieserie, så skal Louis CK som et absolut minimum have den her.

Han vinder: Louis CK

Close-Ups vinder: Louis CK

 

Bedste kvindelige hovedrolle i en komedieserie

De nominerede:

Lena Dunham, ’Girls’

Edie Falco, ’Nurse Jackie’

Julia Louis-Dreyfus, ’Veep’

Melissa McCarthy, ’Mike and Molly’

Amy Poehler, ’Parks and Recreation’

Taylor Schilling, ’Orange is the New Black’

Denne kategori er en af de helt svære. Folk er med god ret fuldstændig vilde med Julia Loius-Dreyfus i ’Veep’, Amy Poehler er lårklaskende komisk i ’Parks and Recreation’, og Taylor Schilling er brændvarm som galeonsfigur for ’Orange is the New Black’. Vi er glade for både Dunham og Falco men tror ikke rigtig på dem som vindere i dette felt.

Hun vinder: Julia Louis-Dreyfus

Close-Ups vinder: Amy Pohler