Forelsket i København

anmeldelse / Sophie Engberg Sonne
en
to
tre
fire
fem
seks
Louise Detlefsens dokumentarfilm om tre unge københavnerkvinder er ikke stor historiefortælling, til gengæld er den fuld af smittende stemning og natteliv på Nørrebro

Der findes klichéer, man kun kan slippe afsted med, når man er meget ung. De tre piger Sus, Marline og Susana er i begyndelsen af deres 20’ere, og de drysser generøst med guldkorn som ”Jeg skal bare leve,” og ”Det er noget mærkeligt noget, det der kærlighed,” men man tilgiver dem. De står på tærsklen til voksenlivet, endnu trækker fest og farver mere end alvor og ansvar, men den store kærlighed venter lige om hjørnet efter festen, og kameraet er med, når det sker. Næsten da.

Dokumentarist Louise Detlefsen har fulgt de tre piger gennem, hvad der føles som et par måneder med venindekriser, forelskelser, studier og småjobs. Det er med andre ord ikke den store dramatiske bue, Detlefsen spænder i ’Lovebirds’, og til tider føles samtalerne vældig små og ligegyldige som intrigerne i realityprogrammerne – men tingene er jo netop ikke ligegyldige, når man er ung og mærker livets brusen i sine årer, og for Sus, Marline og Susana er det ikke tv-konceptets spil, der styrer dem men lysten til at leve deres liv på deres egen måde (som i virkeligheden ikke er så anderledes fra alle de andre unges).

Når ’Lovebirds’ holder sin kadence på trods af den lidt løse fortællemæssige styring, skyldes det to ting. Dels den vellykkede casting af de tre unge kvinder, hvor især Sus er helt skøn – ligefrem og umiddelbar og i sine følelsers vold på et tidspunkt af livet, hvor hun for første gang forelsker sig i en anden pige. Dels filmens visuelle side og den smittende storbystemning af gadeliv, letsind og lyse nætter på Nørrebro og især på og omkring Dronning Louises Bro, der også tjener som et underspillet symbol på den livsovergang, pigerne befinder sig i i deres liv. Som et Instagram-feed, der er blevet levende, er ’Lovebirds’ fuld af solnedgange og solopgange, Distortion-fester og selfies fra et bramfrit og legesygt pigeliv.