Boligfreakshow på virkelig slap line

anmeldelse / Katrine Sommer Boysen
en
to
tre
fire
fem
seks
I første afsnit af kendisfadæsen 'Dit hjem i vores hænder' fjoller Master Fatman og Michael Monetz rundt og udsætter sagesløse familier for deres mangel på talent.

Der er ingen, der er for kendte til det her sted. I hvert fald ikke når stedet hedder Kanal 5 i semi-primetime. Der er der tilsyneladende ingen ende på, hvad “de kendte” vil stille op til. Denne gang hedder programmet ‘Dit hjem i vores hænder’ og er en boligindretningsprogram à la friværditiderne blot med det kunstige twist, at det er almindelige mennesker, der skal stille deres hjem til rådighed for to kendte, der skal dyste mod hinanden med at indrette deres hjem.

Hvordan nogen mennesker med deres forstand nogenlunde intakt dog kan finde på at lægge hjem til den slags forbliver en ubesvaret gåde, og ligeså uklart er det, hvad allestedsnærværende typer som Jim Lyngvild, Emil Thorup, Mascha Vang, Annette Heick, Dennis Knudsen, Saseline Sørensen blandt mange andre får ud af det. Ud over at puste deres i forvejen datooverskredne femten minutter lidt op. I sæsonpremieren er det den joviale Master Fatman og brushovedet Michael Monetz, der vist i dag er mest kendt for sin dårlige smag i både boligindretning og mms’er, der skal udsætte to typehuse og typefamilier for en make-over.

Det hverken lyder eller er sjovt, for som ventet handler programmet langt mere om d’herrer Monetz og Tykkemesteren end om boligrenovering, hvilket heller ikke i sig selv er specielt sindsoprivende. ‘Dit hjem i vores hænder’ forlader sig altså på to ting, der ikke rigtig fungerer, og så har man jo en sikker tv-fiasko. Det hele krydres af to ferske dommere/værter, der ikke bidrager med noget overhovedet andet end at cementere programmets discountværdi.

Der sker noget meget sigende, da de to kendisser skal møde familierne. Michael Monetz krammer straks hele “sin” familie med junglelignende latterbrøl, men da han kommer til den 5-årige knægt og vil til at kramme, kan kameraet ikke undgå at filme ungens rædselsslagne ansigt, der smukt spejler seerens angst for, hvilke indretningsmareridt, vi har i vente.

Det første rum, de to skal indrette, er familiernes stuer. Master Fatman går til opgaven med lyslilla kappe, gaffatape og Baileys, mens Michael Monetz lader sit utrættelige mantra gjalde mindst tohundrede gange i løbet af premiereafsnittet: “Guld gør mig glad!” Ja, det tør sgu da nok siges, for Monetz indretning består mest af alt i at forgylde alle familiens meget mørke møbler i det lavloftede hjem. Det er objektivt ikke pænt, men man må give den gode Monetz applaus for at være gennemført i sin dårlige smag.

Selvsagt er der ingen af de to stuer, der bliver specielt indbydende, selvom Master Fatman dog forsøger at give rummet lidt ægthed i stedet for de mange nips, der tidligere beboede det. Intet pænt er der at sige om Monetz’ værk, men meget sigende for programmet bliver det ham, der vinder første runde. Den kan man så lige tygge på.

Det er svært at forestille sig, hvordan Kanal 5 vil lokke seerne til at blive hængende, for ‘Dit hjem i vores hænder’ er en umanerlig kønsløs, kaloriefattig og lallende omgang hyggenyggefjernsyn.